Takie szybkie i proste
zapiekanki .Wygrzebałam przepis ze starych zapasów . Jakoś nie mogę opanować
zaległości. Tak to jest jak sie najpierw przez kilka lat zbierało przepisy na
różnych stronach kulinarnych , a potem zakłada swojego bloga . Żeby nie wiem co
nowości mieszają się ze starociami ( bo chciała bym by te starsze pomysły też
pokazać ). Gorzej , że te stare zdjęcia
są czasem fatalne .Ale zapiekanki smaczne i na dzisiejszy deszczowy dzień
akurat.
1 mała bagietka
6 suszonych pomidorów w oleju
20 kostek Fety z zalewy
solankowej
masło
½ mini kostki czosnkowej Knorra
( lub czosnek granulowany )
kawałek świeżego ogórka
Bagietkę przekroić na pół.
Posmarować masłem .Pomidory odsączyć z oleju , pokroić w paseczki i położyć na
bułce . Fetę podzielić na dwie połówki bułki. Rozkruszyć mini kostkę czosnkową
i posypać zapiekankę. Wstawić w foremce
do zapiekania do rozgrzanego piekarnika i zapiekać aż bułka się zarumieni ( ok.
10-15 minut ). Po wyjęciu położyć na zapiekanki utartego na tarce jarzynowej
ogórka .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz