Jeszcze jedna wersja fasolki szparagowej z dresingiem . Alternatywa
dla klasycznej wersji fasolki polanej bułką tartą rumienioną na maśle .Tym
razem dresing z oleju i malin na ostro .
Czas : 30 minut
Składniki :
30 dag fasolki szparagowej żółtej
5 łyżek oleju z pestek winogron
2 łyżeczki soku cytrynowego
brązowy cukier do smaku
sól do smaku
pieprz biały do smaku
10 dag malin
natka pietruszki
Fasolkę szparagową z
obciętymi końcówkami gotować ok. 15-20
minut w osolonej i ocukrzonej szczypta cukru wodzie . Odcedzić i ostudzić .
Przygotować dresing
do polania .
Wymieszać olej z sosem cytrynowym , 6 dużymi rozgniecionymi na
miazgę malinami , szczyptą cukru , soli i pieprzu .
Ułożoną na półmisku
fasolkę polać dresingiem , posypać pokrojoną natka pietruszki i resztą malin .
1 komentarz:
fajne:) nie znalam takiego polaczenia:)
Prześlij komentarz