Często
mam tego typu obiadki . Gotuję zupę na jakimś mięsie, a potem robię je da
drugie danie w sosie. Ponieważ nie lubię zup na kościach- z reguły kupuję
czyste mięso na zupę ( no za wyjątkiem mięs w których kość jest niejako w
środku - żeberka, kurczak itp.).I tak było tym razem - ugotowałam wczoraj kapuśniak ,a dziś mam z mięska z zupy drugie
danie.
Czas:
15 minut
Składniki:
20
dag chudego mięsa od żeberek bez kości ugotowanego w zupie( inna chuda
wieprzowina też może być )
10
dag pieczarek
2
łyżki masła
1 szklanka
słodkiej śmietanki 18%
3
łyżki pokrojonego koperku
sól
pieprz
mielony
maggi
w płynie
Pokroić wyjęte z zupy mięso w plasterki.
Pokroić
drobno oczyszczone pieczarki ( odłożyć 6 do dekoracji). Rozgrzać na patelni
masło .Smażyć na rumiano pokrojone i całe pieczarki .
Dorzucić pokrojony koperek. Zalać
śmietanką .
Włożyć mięso . Dusić na bardzo małym gazie 5 minut- tak by mięso się
podgrzało. Doprawić do smaku solą , pieprzem i maggi.
Podawać
z ziemniakami puree.
* To
jest ilość na 2 nieduże porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz