Szybkie , smaczne , dekoracyjne
danie.
Czas :40 minut
Składniki :
4 małe białe kiełbasy surowe
2 duże gruszki
3 ½ łyżki oleju ( najlepiej
słonecznikowy)
pieprz mielony
majeranek
1 cebula
Białą kiełbasę naciąć i
wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1/2 łyżkę oleju. I jeśli trzeba
doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku ( dobrze jest kupować białą
kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ).
Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanym oleju( 3 łyżki ) na rumiano z
obu stron. Dołożyć pokrojoną w ,,piórka „ cebulę i smażyć aż będzie złota
.Odsunąć na bok a na tłuszcz położyć obraną , przekrojone na pół z usuniętymi
gniazdami nasiennymi gruszki .Chwilę obsmażać z obu stron .
Podawać układając na posypaną
pieprzem połówkę gruszki kotlet .Obłożyć
wkoło
cebulką . Jako dodatek polecam
ziemniaczane puree i sałatę ze śmietaną .
To samo danie można robić
piekąc na tacce na grillu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz