Odmiana kapusty kiszonej
obgotowanej. Szczególnie smaczna jest robiona tak młoda kapusta .
Czas : 30 minut
Składniki :50 dag kiszonej kapusty
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka mielonego kminku
Cukier
Sok z cytryny
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
10 dag wędzonki szwarcwaldzkiej
sól
pieprz mielony
Kapustę wypłukać jeśli zachodzi
taka potrzeba , by nie była za kwaśna .
Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut .
Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć
na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać
. Dusić 10 minut . Doprawić do smaku
cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz