sobota, 28 lipca 2012

Młoda kapusta kiszona zasmażana z koperkiem, kminkiem i wędzonką


Odmiana kapusty kiszonej obgotowanej. Szczególnie smaczna jest robiona tak młoda kapusta .


Czas : 30 minut

Składniki :50 dag kiszonej kapusty
                  2 łyżki masła
                  1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
                  2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka mielonego kminku
                  Cukier
Sok z cytryny
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
10 dag wędzonki szwarcwaldzkiej
sól
                  pieprz mielony

Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba  , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać .   Dusić 10 minut . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny  .

Brak komentarzy: