Taki obiadek z ,, pomocą „ .Po
prostu wykorzystuję to co mam
Czas : 1,5 godziny
Składniki ;
30 dag mięsa wieprzowego ( ja
użyłam kawałków skrojonych z boków schabu
który formowałam do pieczenia na Święta
ale może być każde gulaszowe )
3 duże cebule
30 dag pieczarek
1 opakowanie ,,Soczystej
karkówki z pieca „ Knorra
3 łyżki oleju z pestek winogron
2 łyżki masła
2 szklanki wody
Mięso pokroić w kostkę , cebule
w piórka i wymieszać .Zasypać w miseczce przyprawą do karkówki i dobrze
wymieszać .Zostawić na 15 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oleju
i łyżkę masła i obsmażać mięso z cebulą przez 5 minut mieszając .Wlać wodę i
dusić na średnim gazie . Pieczarki oczyścić , przekroić na połówki lub ćwiartki
( zależnie od wielkości ) i obsmażyć na rumiano na łyżce masła z łyżka oleju.
Włożyć pieczarki do gulaszu .Dusić minimum 1 godzinę aż cebula się rozgotuje ,
mięso będzie miękkie a sos zredukuje o połowę .
Podałam z makaronem ryżowym
wstążki zalanym wrzątkiem z kurkumą ( to jest makaron bez gotowania ) – ładnie
kontrastuje taki żółty makaron z gulaszem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz