Często
stosuję musztardę nie tylko jako dodatek do potraw ale i jako przyprawę .Tak
jest i tym razem.
Czas
: 30 minut
Składniki
:
1/4
kg mięsa mielonego wieprzowego ( chudego
od szynki )
1
łyżka ostrej musztardy ( najlepiej francuskiej z całymi ziarnami gorczycy )
sól
pieprz
mielony
majeranek
smalec do smażenia
mąka
do oprószenia
2
łyżki bułki tartej
1
cebula
Cebulę
drobno pokroić i zarumienić na 1 łyżce smalcu .Mięso wyrobić z przyprawami , cebulą i musztardą .Dodać bułki tartej tak by masę
zagęścić . Uformować kotleciki .Oprószyć je mąką . Na patelni rozgrzać tłuszcz
i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotleciki
pod przykryciem skrapiając co chwilę odrobiną wody .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz