Prościutkie danie – ale za to
jakie smaczne .
Czas : 30 minut
Składniki :1/3 paczki makaronu
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
Sól
pieprz mielony
½ małej śmietany
1/2 kostki białego sera ( 10 dag )
10 dag wędzonki
W dużym garnku zagotować wodę z
łyżką oliwy i solą . Wrzucić makaron i ugotować go al. dente . Odcedzić . W czasie gotowania makaronu pokroić wędzonkę w paseczki , a potem w kostkę . Na patelni rozgrzać 1
łyżkę oliwy i smażyć na rumiano wędzonkę . Dodać masło i rozpuścić je . Wyłożyć
makaron na talerz , posypać pokruszonym serem i okrasić wędzonką z tłuszczem (
polać ). Osobno podać śmietanę , sól i pieprz
.Każdy doprawi sobie wtedy danie indywidualnie.
Tym razem ugotowałam makaron Tagliatelle
kolorowy – po prostu ładnie się komponuje kolorystycznie.
2 komentarze:
uwielbiam takie proste przepisy, zawsze sa najpyszniejsze!
hmmm... właśnie skończyłam przygotowywać to danie! Mniam!
Prześlij komentarz