Danie dobre do wykorzystania
pozostałości z wczorajszego obiadu .
Czas : 30 minut
Składniki :
puree z 6 ziemniaków
podsmażona na złoto drobno
usiekana cebula
6 usmażonych drobno
pokrojonych pieczarek
zmielone lub bardzo drobno
pokrojone mięso z ugotowanego udka kurczaka
sól
pieprz mielony
mini kostka cebulowa Knorra
1 jajko
3 łyżki mleka
bułka tarta
oliwa do smażenia
Wymieszać puree ziemniaczane,
usmażoną cebule , mięso z kurczaka , pieczarki . Doprawić mini kostką cebulową
Knorra , pieprzem , solą . Roztrzepać jajko z mlekiem . Uformować 6 krokietów ,
panierować je w jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z
sosem ( grzybowy, mięsny lub inny ) i surówką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz