Zawijaski
ze schabu to jedno z prostszych dań .Zależy co wsadzimy do środka mamy inne
danie .
Czas
: 1 godzina
Składniki
:
2
duże kotlety schabowe bez kości
2
plastry pikantnego sera żółtego ( użyłam Królewskiego )
2 paseczki
z ogórka ( bez pestek )
2
paseczki czerwonej papryki
2
paseczki żółtej papryki
sól
pieprz
mielony
słodka
papryka mielona
2
duże cebule
1
szklanka wody
3
łyżki oleju ( użyłam z pestek winogron )
1
łyżka masła
1
kostka bulionu wieprzowego Knorra lub innej przyprawy do zup i sosów
Kotlety
,, rozbić " tłuczkiem do mięsa na duże plastry ( uważać by nie przeciąć
mięsa ).
Posolić i pop[ieprzyć.
Na każdym ułożyć plaster sera , pasek ogórka,
żółtej papryki i czerwonej papryki.
Zawinąć brzegi i zwinąć roladki.
Spiąć
wykałaczkami.
Oprószyć z wierzchu słodką papryką mieloną .
Na patelni rozgrzać
olej i obsmażyć na mim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Przełożyć
roladki do małego garnuszka z grubym dnem, a na patelnię wlać wodę i wrzucić
kostkę bulionową .Zagotować i dusić 5 minut.
Przelać do garnuszka z roladkami
.Przykryć i dusić do miękkości. na małym gazie.
Płyn powinien lekko odparować a
cebula zagęścić sos.
Doprawić do smaku.
Wyjąć roladki.
Usunąć wykałaczki
.
Przekroić roladki na skos tak by było widać kolorowe nadzienie.
Podawać z
ziemniakami z wody po 2 połówki na porcję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz