Cały
cymes w glazurze - smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę
Czas
: 15 minut
Składniki
:
2
kiełbasy śląskie
gruby
plaster sera Chedar
1
bułka typu pita
Sos
miodowy z czosnkiem Tao-Tao
pieprz
grubo mielony
2
łyżki oleju
marynowane
warzywa - pikle
sałata
- kilka listków
Kiełbaski
ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera
Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków (
kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać ) .Bułkę przeciąć na pół
.Posmarować bułkę ( przecięcie ) i kiełbasy olejem zmieszanym z
Sosem miodowym z czosnkiem .Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem .
Piec
na rozgrzanym grillu kładąc bułkę
posmarowaną częścią do spodu .Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z
przypieczoną bułką ( od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu )
obłożoną sałatą . Do tego pikle ( ja podałam marynowane papryczki ) .
3 komentarze:
Dobry pomysł z nadzianiem kiełbaski na patyczek, nie wpadłam na to, a ilekroć wkładałam tak ser albo pieczarki to mi wyłaziły.
Olu- jeszcze lepiej przebijać dwoma patyczkami obok siebie tak jak zrobiłam to z kawałkami kurczaka w Yakitori . Obraca sie wtedy super wygodnie i na pewno nic się nie rozpadnie
Dziękuję za radę, aż się nie mogę doczekać, kiedy uda mi się zrobić grilla z takimi kiełbaskami :)
Prześlij komentarz