Odmiana w podawaniu fasolki
szparagowej.
Czas : 45 minut
Składniki :
40 dag fasolki szparagowej
4 cienkie plasterki wędzonki (
np. krotoszyńska )
1 łyżka masła
½ łyżeczki soli
Szczypta mielonego pieprzu
Fasolkę umyć i obciąć końcówki
.Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut od zagotowania. Odcedzić.
W tym czasie kiedy fasolka się gotuje pociąć wędzonkę na paseczki i zarumienić
na suchej patelni mieszając . Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć
przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko
oprószyć mielonym pieprzem.
Ja podałam z ziemniakami z
wody posypanymi koperkiem i maślanką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz