Mały elektryczny grill domowy to moje
ulubione urządzenie kuchenne. W kilka minut mogę zrobić wiele pysznych dań. A
że lubimy drób z owocami to często łączę tzw. ,,polędwiczki,, drobiowe z
różnymi owocami- też grillowanymi.
Czas : 10 minut + marynowanie
Składniki:
4 ,,polędwiczki,, drobiowe
4 małe plastry ananasa z puszki
zalewa od ananasa ( połowa małej
puszki )
1/2 litra bulionu drobiowego
1/3 łyżeczki kurkumy
szczypta grubej soli
szczypta grubo mielonego pieprzu
kolorowego
szczypta mielonej papryki słodkiej
szczypta brązowego cukru
2 małe porcje makaronu ryżowego (
tagliatelle )
Ananasa ( 4 plastry) osuszyć z zalewy
i posypać pieprzem.
Zagotować w garnku bulion z reszta
zalewy od ananasa i kurkumą. Wrzucić makaron i odstawić na małym gazie na ok. 6
minut.
Rozgrzać grill.
Ułożyć ananasa i grillować aż się
lekko zrumieni i zmięknie.
,,Polędwiczki,, posolić. Posypać
pieprzem, papryką i szczyptą cukru.
Grillować po kilka minut aż się
opieką.
Odsączyć makaron.
Podawać ,, polędwiczki,, z plastrami
ananasów i makaronem posypując natką.
* Resztę ananasa zużyłam do deseru.
1 komentarz:
świetne połączenie smaków:)
Prześlij komentarz