Brak już pomysłów na nazywanie różnych wariacji śledziowych. Domownicy chcą śledzia – ja robię w różnych odmianach , żeby nie było ciągle tak samo.
Czas : 30 minut
Składniki :
4 płaty śledzia w oliwie
2 pomidory średniej wielkości ( mogą być Lima )
1 cebula
2 małe kiszone ogórki
½ marynowanej papryki
½ dużego jabłka
4 łyżeczki ostrego ketchupu
4 łyżki oleju
4 łyżeczki sosu Worcester ( lub ocet winny )
mielony pieprz czarny
4 łyżki usiekanej natki pietruszki
Płaty śledzi pociąć na kilku centymetrowe kawałki. Cebulę usiekać w piórka . Jabłko utrzeć na tarce na grubych oczkach .Kiszone ogórki pokroić w cienkie plasterki , a paprykę w paseczki. Zmieszać wszystkie składniki dodając natkę pietruszki. Oliwę , ketchup, utarte jabłka, sos Worcester wymieszać i polać śledzie . Zamieszać. Zostawić na 20 minut by smaki się zmieszały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz