Najprostszy
sposób na podawanie gotowanej włoskiej kapusty .
Czas
: 45 minut
Składniki
:
2
małe ćwiartki kapusty włoskiej
2
łyżki bułki tartej
4
łyżki masła
1/2
łyżeczki soli
1/2
łyżeczki cukru
Kapustę
obrać z luźnych , uszkodzonych liści i wyciąć zdrewniałe części głąba (
ostrożnie by ćwiartki się nie rozpadły. Ułożyć w garnku . Zalać wodą , lekko
posolić i ocukrzyć wodę . Gotować 20
minut. Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na sicie .
Na
patelni rozgrzać masło i wsypać bułkę
tartą - mieszając zrumienić .Polać ćwiartki kapusty .
Podawać
jako samodzielne danie z ziemniakami gotowanymi lub jako dodatek do drugich dań .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz