poniedziałek, 22 sierpnia 2011

Bagietka maślana zapieczona


Prosta zapiekanka – bardzo smakowita .

Czas : 30 minut

Składniki :

1 bagietka maślana
½ kostki masła
10 dag serka topionego kremowego
4 ząbki czosnku
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
sól do smaku

Rozetrzeć z solą ( na miazgę) czosnek . Zrobić pastę z masła, serka topionego , czosnku i natki pietruszki  i doprawić do smaku solą jeśli trzeba .
Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć  bagietkę w folię aluminiową  i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać  20   minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów  lub grillowanych mięs .

Brak komentarzy: