Pyza
pokazała mi te wafelki ( dziękuję ). A
bazylia na oknie zainspirowała do kompozycji smakowej .
Czas:
10 minut
Składniki
:
4
jajka
2
łyżki masła
4
plasterki polędwicy surowej wędzonej
3
łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
2
łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
sól
( użyłam Różową himalajską )
pieprz
mielony
16
wafelków Vafini ( można jajecznicę podać normalnie nie ma potrzeby umieszczą
jej w wafelkach- to tylko dekoracja )
Pokroić
w cienkie paseczki polędwicę i podsmażyć
ją na rumiano na maśle . Wbić na patelnię jajka . Posypać szczypiorem i bazylią
.Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica sie zetnie . Nakładać
w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną .
O Vafini mozecie poczytac tu : Vafini
4 komentarze:
nie przepadam za jajecznicą, ale taką to chyba spróbuję
pozdrawiam
http://swiat-kuchni.blogspot.com/
A zdradzisz gdzie mozna kupic takie wafelki?
Kliknij na ten napis Vafini przeskoczysz na stronę Vafini - kupiłam z dostawą do domu przez kuriera ( było po 2 dniach ) - 4 opakowania za 43 zł .
Można też kupic w sklepach Rossman ( tam na stronie są wypisane w jakich miastach i w których sklepach )
super te jajeczka! aż mi ślinka leci;)
Prześlij komentarz