niedziela, 7 sierpnia 2011

Bazyliowa jajecznica w vafini


Pyza pokazała mi te wafelki  ( dziękuję ). A bazylia na oknie zainspirowała do kompozycji smakowej .
Czas: 10 minut
Składniki :
4 jajka
2 łyżki masła
4 plasterki polędwicy surowej wędzonej
3 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
2 łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
sól ( użyłam Różową himalajską )
pieprz mielony
16 wafelków Vafini ( można jajecznicę podać normalnie nie ma potrzeby umieszczą jej w wafelkach- to tylko dekoracja )
Pokroić w cienkie paseczki polędwicę  i podsmażyć ją na rumiano na maśle . Wbić na patelnię jajka . Posypać szczypiorem i bazylią .Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica sie zetnie . Nakładać w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną .

O Vafini mozecie poczytac tu : Vafini 

4 komentarze:

Agnieszka Wójtowicz pisze...

nie przepadam za jajecznicą, ale taką to chyba spróbuję
pozdrawiam
http://swiat-kuchni.blogspot.com/

tu-tusia pisze...

A zdradzisz gdzie mozna kupic takie wafelki?

Unknown pisze...

Kliknij na ten napis Vafini przeskoczysz na stronę Vafini - kupiłam z dostawą do domu przez kuriera ( było po 2 dniach ) - 4 opakowania za 43 zł .
Można też kupic w sklepach Rossman ( tam na stronie są wypisane w jakich miastach i w których sklepach )

Anonimowy pisze...

super te jajeczka! aż mi ślinka leci;)