środa, 17 sierpnia 2011

Kapusta pekińska z pomidorami i cynamonem


Pomysł dostałam od znajomej z   forum Wizjonerwkuchni na Naszej Klasie -,, ktosik cosik (kropeczki ) ,, . Trochę pomodziłam dostosowując do swojego smaku .
Bardzo smaczna surówka-sałatka ( można jeść i tak i tak ).Ma fantastyczny niespotykany smak.

Czas : 10 minut

Składniki :
2 szklanki usiekanej w wąskie paseczki kapusty pekińskiej
2 pomidory pokrojone w pół plasterki
1 łyżka usiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
½ łyżeczki mielonego cynamonu
sól
pieprz mielony
1 łyżka soku z cytryny
cukier

Kapustę trochę pognieść by zmiękła . Dodać pomidory, natkę pietruszki, majonez. Wymieszać . Wlać  sok z cytryny , posypać  cynamonem . Zamieszać. Doprawić solą , pieprzem i cukrem do smaku. Dobrze jest przed podaniem wstawić na trochę do lodówki- schłodzona lepiej smakuje.

Brak komentarzy: