środa, 10 sierpnia 2011

Panierowany Camembert z ananasem na ostro


Bardzo lubię sery pleśniowe . Same, w sałatkach i takie smażone .A ,że lubię również owoce z pieprzem na ostro to takie zestawienie smaków bardzo mi pasuje.
Czas : 15 minut

Składniki :

1 Camembert
1 jajko
bułka tarta
pieprz mielony
4 plastry ananasa
olej do smażenia
1 łyżeczka sosu sojowego
3 łyżki syropu od ananasa

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa .Wlać syrop i sos sojowy. Posypać mielonym pieprzem .Chwilę dusić . Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z obu stron .cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć. Sos na patelni dusić aż zredukuje objętość o połowę .Przekroić Camembert na pół ( na grubości ).W środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas  zagłębił się w ser. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .Podawać na ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa .

Brak komentarzy: