czwartek, 18 sierpnia 2011

Tęczowy gryz


Do jedzenia najpierw podchodzi się wzrokiem dopiero potem węchem i smakiem.
Czas : 5 minut
Składniki :
2 wafle kukurydziane
2 łyżki drobno pokrojonego pomidora
sól morska
2 łyżeczki pokrojonego szczypiorku
1 jajko na twardo
2 płaskie łyżeczki majonezu
Wafle posmarować majonezem . Jajka przekroić i rozdzielić na białko i żółtko . Pokroić drobno .Na waflach układać paski z białka , żółtka , pomidora i szczypioru tak by utworzyły barwna tęczę . Posolić solą morską .
Proste- smaczne- szybkie .

1 komentarz:

Monika - Twoja Asystentka pisze...

piękna nazwa i efektowne wykonanie! lubię tęczowe gryzy!!!

Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com