Można użyć innego okrągłego sera z białą pleśnią i zielonym pieprzem .
Czas : 10 minut
Składniki :
1 okrągły serek Cremoselle z zielonym pieprzem
1 duża brzoskwinia
1 łyżka masła
1 czubata łyżeczka konfitury brzoskwiniowej
sos sojowy
pieprz czarny mielony
kilka czarnych oliwek
Na patelni rozpuścić masło. Dodać konfiturę brzoskwiniową , kilka pokrojonych czarnych oliwek. Wlać 2-3 łyżki sosu sojowego. Podgrzewać aż sos się zagęści. Doprawić sosem sojowym i pieprzem tak by był słodko-pikantny.
Brzoskwinie obrać delikatnie ze skórki. Przekroić na pół i usunąć pestkę . Każdą połówkę brzoskwini przekroić na dwa plastry. Wierzchnie kawałki brzoskwini ozdobnie ponacinać. Na talerzu ułożyć grubsze plastry brzoskwini , na to przekrojony na pól ser. Przykryć porozcinanymi kawałkami brzoskwini .Posypać pokrojonymi czarnymi oliwkami. Ozdobić zielonym listkiem selera. Oblać wokół sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz