Szybkie w przygotowaniu ,
smaczne .
Czas : 10 minut
Składniki :
2 małe bułeczki
1 łyżeczka pasty z suszonych
pomidorów
4 małe plasterki wędzonki
4 okrągłe plasterki mozzarelli
4 plasterki ogórka
2 pomidorki koktajlowe
pieprz mielony
3 łyżki oleju słonecznikowego
½ łyżki usiekanej natki
pietruszki .
Bułeczki przekroić na połówki .
Zarumienić z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Posmarować pastą z pomidorów. Na każdą połówkę bułki położyć plasterek
wędzonki. Przykryć mozzarellą . Rozgrzać piekarnik. Bułeczki położyć na
papierze do pieczenia i podpiec na górnym poziomie kilka minut aż ser zacznie
się rozpuszczać . Wyjąć . Na ser położyć po plasterku ogórka i połówce
koktajlowego pomidorka. Posypać natką pietruszki i mielonym pieprzem . . Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz