piątek, 30 września 2011

Kurkumowe ziemniaki


Lubię zmiany jeśli chodzi o dodatki do drugiego dania. Jeśli mają to być ziemniaki to staram się by nie były na okrągło ziemniaki puree czy zwykłe z wody .Wyczytałam gdzieś o ziemniakach z szafranem . Szafranu nie miałam – była Kurkuma .

                       
Czas : 30 minut

Składniki :30 dag młodych ziemniaków
                   1 łyżeczka kurkumy
                   1 kostka bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorra
                   Woda

Ziemniaki obrać , pokroić tak by kształtem przypominały kilki. Zalać wodą wymieszaną z kurkumą .Dodać kostkę bulionową  i ugotować do miękkości . Odcedzić . Posypać usiekaną natka pietruszki.

1 komentarz:

od-kuchni pisze...

Ja z kurkumą gotuję ryż :) Ziemniaków jeszcze nie próbowałam, ale następnym razem zaryzykuję :)