wtorek, 13 września 2011

Pasta z jajka i wątróbki drobiowej


Pasta do kanapek . Bardzo smaczna i prosta do zrobienia. Można ją robić gdy zostanie parę usmażonych wątróbek drobiowych z obiadu .

Czas : 30 minut

Składniki :1 jajko na twardo
                   4 usmażone wątróbki drobiowe
                   ½ usmażonej cebuli
                   2 łyżki oleju słonecznikowego
                   szczypta soli
                   szczypta pieprzu
                   szczypta mielonej gałki muszkatołowej

Jajko, wątróbkę i cebulę zmielić . Dodać olej . Utrzeć na gładką masę . Doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .Wstawić na 15 minut do lodówki . 
Podawać z krakersami lub razowym pieczywem z masłem .Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem korniszona .

Brak komentarzy: