niedziela, 11 września 2011

Pieczarkowy jednogarnkowiec Buni


Doskonałe danie na dzień kiedy mamy ,, lenia ,, i robimy przegląd lodówki


Czas : 30 minut

Składniki :
8 dużych pieczarek
2 szklanki słodkiej śmietanki
1 szklanka wody
1/2 szklanki pokrojonej w paseczki chudej szynki
1/2 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka
1/3 szklanki pokrojonego kopru zmieszanego z natką pietruszki
maggi
sól
pieprz mielony
4 łyżki oleju
20 dag makaronu ryżowego Tagliatelle

Pieczarki przekroić w ćwiartki i usmażyć na rumiano na głębokiej patelni .Dosypać szynkę i kurczaka .Chwilę smażyć . Zalać śmietanką i wodą . Dusić 10 minut. Doprawić maggi , pieprzem .Wsypać zieleninę . Makaron ryżowy przełamać na pół i wrzucić w sos .Wymieszać tak by był zanurzony w sosie .Przykryć i dusić 5 minut. Wyłączyć gaz i zostawić przykryte na 15 minut . Odkryć , zamieszać .Makaron ma być miękki i powinien wchłonąć prawie cały sos .


Podawać posypane zieleniną .



Brak komentarzy: