Małe fileciki śledziowe w oleju
aromatyzowanym . Doskonała przystawka śledziowa .
Czas : 2 dni
Składniki :20 dag małych śledzi ( filety ) w occie
Olej estragonowy
20 sztuk oliwek
½ łyżeczki mielonego pieprzu
Śledziki
zwinąć jak rolmopsy .Ułożyć ściśle w pojemniczku . Zalać olejem estragonowym .
Posypać po wierzchu mielonym pieprzem . Zostawić zakryte przez 2 dni. Po tym
czasie nadają się do podania .Podawać odsączone z oleju . Zwinięte w rulonik ,
obłożone oliwkami .
Jeśli
nie mamy oleju estragonowego , możemy zrobić go dodając do butelki z dobrym
olejem słonecznikowym lub oliwy z oliwek świeży lub suszony estragon . Po
tygodniu olej jest już aromatyzowany .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz