czwartek, 10 listopada 2011

Biała kiełbasa z brukselką


Smaczna , szybka potrawa obiadowa .


Czas :30 – 40 minut

Składniki :4 małe białe kiełbaski
                   20 brukselek
                   1 łyżka oliwy
                   1 łyżka masła
                   1 łyżka sosu ,,Sosu do mięs ciemnego „ Knorra
                   ¾ szklanki wywaru z gotowania kiełbasy

Białą kiełbasę obgotować w małej ilości wody( 15 minut od zagotowania ). Wyjąć z wody i obsmażyć na rumiano na maśle z oliwą . Zalać wodą z obgotowania kiełbasy .  Brukselkę ugotować do miękkości ( 15-20 minut , zależnie od wielkości główek ).Odcedzić . Dodać do kiełbasy . Dusić ok. 10 minut. Doprawić sosem . Podawać z ziemniakami . 

Brak komentarzy: