Taki pośredni między mielonym a
całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.
Czas : 30 minut
Składniki :
30 dag mięsa od szynki chudego
1 jajko
2 cebule
1 łyżka masła
3 łyżki oleju
sól
pieprz mielony
mąka
1/3 szklanki wody
Mięso posiekać bardzo drobno
tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z
patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić
solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni
rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano
z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i
dusić kotlety pod przykryciem 15 minut .
Podawać z ziemniakami puree
posypane natką pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz