poniedziałek, 26 marca 2012

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka


Szybkie paszteciki z gotowego -schłodzonego ciasta drożdżowego .Na farsz użyłam mięsa z udka kurczaka z gotowania  ,, Kapuśniaku z pieczarkami ".



Czas : 45 minut

Składniki :

1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
mięso z udka kurczaka ugotowanego w zupie
1 mała cebulka usmażona na szklisto na oleju ( na 1 łyżce )
sól
pieprz mielony
1 żółtko
Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote.


 Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.


Brak komentarzy: