poniedziałek, 1 października 2012

Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów




Kotlety schabowe to jedna z popularniejszych potraw kuchni polskiej . Żeby nie podawać ich ciągle w ten sam sposób eksperymentuje z różnymi wersjami ich podawania. Ostatnio wypróbowuję różne odmiany panierek .Ta wyszła bardzo smaczna.





Czas 20 minut



Składniki :2 kotlety schabowe

                   1 jajko

                   2 łyżki mleka

                   5 dag chipsów ziemniaczanych ( bez dodatków )

                   10 dag migdałowych płatków

                   pieprz mielony

                   oliwa

                   1 łyżka masła



Kotlety rozklepać i posypać pieprzem ( nie solić bo chipsy są słone ) . Chipsy i płatki migdałowe zmielić i wymieszać . Roztrzepać jajko z mlekiem . Panierować kotlety w panierce, jajku i ponownie w panierce . Smażyć na oliwie z masłem na rumiano .

Brak komentarzy: