poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Krokiety z ziemniaków, kurczaka i pieczarek



Danie dobre do wykorzystania pozostałości z wczorajszego obiadu .


Czas : 30 minut

Składniki :
puree z 6 ziemniaków
podsmażona na złoto drobno usiekana cebula
6 usmażonych drobno pokrojonych pieczarek
zmielone lub bardzo drobno pokrojone mięso z ugotowanego udka kurczaka
sól
pieprz mielony
mini kostka cebulowa Knorra
1 jajko
3 łyżki mleka
bułka tarta
oliwa do smażenia

Wymieszać puree ziemniaczane, usmażoną cebule , mięso z kurczaka , pieczarki . Doprawić mini kostką cebulową Knorra , pieprzem , solą . Roztrzepać jajko z mlekiem . Uformować 6 krokietów , panierować je w jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem ( grzybowy, mięsny lub inny ) i surówką .

Brak komentarzy: