Wegetariańskie krokiety .
Doskonałe z sosem grzybowym . Tania potrawa. Można wykorzystać pozostałości z
poprzedniego obiadu .
Czas : 50 minut
Składniki :4 ziemniaki
porcja białej kapusty ( jak
od włoszczyzny )
1 cebula
oliwa
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz mielony
Ugotować ziemniaki i kapustę .
Zrobić puree z ziemniaków. Kapustę dobrze odcisnąć i zmielić lub bardzo drobno
pokroić . Cebulę usiekać i podsmażyć na złoto na 1 łyżce oliwy. Wymieszać
ziemniaki, kapustę i cebulę z jajkiem .
Doprawić solą i pieprzem . Dodać 3 łyżki bułki tartej by masa była zwięzła (
jeśli trzeba to więcej) .Formować 6 krokietów i panierować je w bułce tartej .
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto . podawać z sosem grzybowym i surówką .
1 komentarz:
Pyszne i sycące :) Dzięki za przepis!
Prześlij komentarz