To ,
ze się spieszymy nie znaczy , że nie możemy przygotować sobie coś smacznego i
ładnego.
Czas
: 5 minut
Składniki:
1
puszka sardynek w oleju
3
wafle ryżowe z solą morską ( grube )
1,5
plasterka cytryny
kilka
listków natki pietruszki
3
plasterki pomidora
Otworzyć
puszkę z sardynkami i delikatnie zlać olej ( będzie potrzebny ) .Wyjąć sardynki
tak by sie nie pokruszyły .Z cytryny ( umytej wcześniej i sparzonej ) ukroić 3
połówki plasterków . Natkę pietruszki ( umytą i osuszoną ) podzielić na listki
.
Wafle
ryżowe skropić każdy pół łyżeczki oleju z sardynek. Plasterki pomidora pozbawić
pestek i drobno pokroić .Każdy wafel posypać pokrojonym pomidorem .Ułożyć na to
po jednej sardynce . Udekorować listkami pietruszki. Na wierzchu umieścić pół
plasterka cytryny .
Przed
jedzeniem wyciskamy sok z cytryny na sardynkę , a cytrynę wyrzucamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz