Myślę
, że nie tylko ja smażę sznycle drobiowe w większej ilości , zamrażam a potem
robię z nich inne wersje.
Składniki
:
2
gotowe sznycle z piersi kurczaka (przyprawione , panierowane w jajku , mące , bułce tartej , -
usmażone )
4
łyżki masła ziołowego ( płaskie )
1/4
szklanki wody
maggi
w płynie do smaku
sól
ziołowa
kilka
gałązek melisy
kilka
gałązek natki pietruszki
kilka
gałązek bazylii
listek
maggi ogrodowego ( może być mrożone )
W
garnuszku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki masła .Wlać wodę , wrzucić po gałązce
ziół i zagotować. Sznycle dodać do sosu. Szczelnie przykryć i dusić na bardzo małym gazie ok. 10 minut (
w trakcie przewrócić na drugą stronę ).Doprawić sos do smaku maggi w płynie i
solą ziołową .
Podawać
gorące z ziemniakami puree , które polewamy sosem od duszenia . Na każdy
sznycel kładziemy dodatkowo krążek schłodzonego masła ziołowego ( trzeba je
wcześniej wyjąć z zamrażalnika tak by łatwo sie topiło na sznyclu ).
Przepis
na masło ziołowe wstawiłam wcześniej Masło ziołowe wg Buni ( robię go na zapas i mam zamrożone w
krążkach w zamrażalniku ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz