Używam
do zapiekanek , duszenia mięs , pieczywa .
Czas
: 10 minut + chłodzenie
Składniki
:
1
kostka miękkiego masła ( prawdziwe bez
domieszek )
1
opakowanie Ziołowa przyprawa do masła ( Kotanyi)
4
łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
4
łyżki pokrojonej drobno świeżej melisy
4
łyżki pokrojonej drobno świeżej natki
pietruszki
Utrzeć
dokładnie masło z przyprawą . Wsypać drobno usiekane zioła .Wymieszać . Masę
maślaną wyłożyć na folię spożywczą . Uformować z masła wałek . Zawinąć folią i
włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wyjąć . Pokroić w plastry . Każdy owinąć
folią spożywczą i przechowywać w
zamrażalniku . Wyjmować w razie potrzeby odpowiednio wcześnie by zmiękło .
To
jest proporcja na zrobienie masła na zapas . Dziś robiłam na 2 porcje do
sznycli biorąc 3 łyżeczki masła + 1,5 łyżeczki przyprawy i po 1/2 łyżeczki
pokrojonych ziół .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz