Lubię zmiany jeśli chodzi o dodatki do drugiego dania. Jeśli mają to być ziemniaki to staram się by nie były na okrągło ziemniaki puree czy zwykłe z wody .Wyczytałam gdzieś o ziemniakach z szafranem . Szafranu nie miałam – była Kurkuma .
Czas : 30 minut
Składniki :30 dag młodych ziemniaków
1 łyżeczka kurkumy
1 kostka bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorra
Woda
Ziemniaki obrać , pokroić tak by kształtem przypominały kilki. Zalać wodą wymieszaną z kurkumą .Dodać kostkę bulionową i ugotować do miękkości . Odcedzić . Posypać usiekaną natka pietruszki.
1 komentarz:
Ja z kurkumą gotuję ryż :) Ziemniaków jeszcze nie próbowałam, ale następnym razem zaryzykuję :)
Prześlij komentarz