Dodatek do II dań lub
samodzielne danie bezmięsne .
Czas : 30 minut
Składniki :
½ opakowanie makaronu ryżowego
Tagliatelle ( wstążki )
15 dag pieczarek
1 duża cebula
1 Bulionetka drobiowa Knorra
½ łyżeczki kurkumy
2 łyżki oleju ( użyłam z pestek
winogron )
2 łyżki masła
pieprz mielony
sól
2 łyżki pokrojonej natki
pietruszki
Zagotować 1,5 litra wody z
Bulionetką i kurkumą . Wrzucić makaron i zostawić pod przykryciem na 10 minut
.Pieczarki oczyścić i podsmażyć na rumiano na oleju .Cebulę obrać i pokroić w
piórka . Dołożyć do pieczarek gdy będą już podrumienione .Smażyć aż cebula i
pieczarki będą rumiane .Dołożyć masło. Odsączyć makaron i dołożyć na patelnię z
pieczarkami. Wymieszać i chwilę ogrzewać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Podawać do mięs , ryby lub jako
samodzielne danie .
Ja podałam tym razem z
Morszczukiem smażonym i Kiszoną kapustą obgotowaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz