Jednogarnkowe , pożywne danie .
Dzieci lubią , podobają im się mięsne kuleczki .
Czas : 1 godzina
Składniki : ½ paczki mieszanki
jarzynowej na zupę
4 średnie ziemniaki
5 brukselek
kawałek kapusty ( taki z
włoszczyzny )
¼ długiego ogórka
1 pomidor
4 łyżki usiekanego koperku
½ puszki konserwowego
groszku
0,25 dag mielonego mięsa (
najlepiej drobiowego )
½ szklanki śmietanki do
zupy
Maggi w płynie
1 łyżeczka mielonego pieprzu
Ziemniaki pokroić w kostkę ,
brukselki w ósemki , ogórek w słupki , pomidor w kostkę , kapustę w paseczki .
Do garnka włożyć wszystkie warzywa, ziemniaki, groszek , 2 łyżki kopru i wlać
bulion . Gotować 40 minut. Z mięsa robić kuleczki wielkości orzecha włoskiego i
wrzucać na gotującą się zupę . Gotować 20 minut . Doprawić pieprzem , maggi ,
śmietanę . posypać pozostałym koperkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz