Z
kawami u mnie to jest tak: rano czarny szatan - koniecznie gorzki by się
obudzić . Po południu wszelkie możliwe aromaty . Lubię eksperymentować ze
smakami . Juz robiłam kawę różaną tym razem jej śmietankowa wersja .
Czas
: 5 minut
Składniki:
2
łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/4
filiżanki śmietanki 18%
1
łyżeczka cukru brązowego
2
łyżeczki syropu z płatków róży ( Polska róża )
3/4
filiżanki wrzątku
Do
filiżanki wsypujemy kawę i cukier . Zalewamy wrzątkiem i mieszamy .
Dodajemy syrop różany.
Osobno spieniamy śmietankę . Gdy jest
gotowa dodajemy do filiżanki z kawą .
3 komentarze:
podobno kawy rozpuszczalnej nie należy zalewać wrzątkiem ;)
A wiesz , że nie mam pojęcia - tu wsypuję od razu z kawą brązowy cukier a on się dłużej rozpuszcza . Jakoś nigdy nie zastanawiałam się nad kawą rozpuszczalną - woda się gotuje zalewam .Chyba po prostu rozpuszczalna trochę lekceważę - to taka nie skomplikowana kawa .Ale zaraz sobie poczytam jak cos znajdę czy to nie można czy nie trzeba używać wrzątku .
oj tam oj tam ... to tylko wskazówki od producentow ... czy widzicie jakas roznice ? pozdrawiam swietny blog :)
Prześlij komentarz