środa, 15 lutego 2012

Sałatka z fasolki szparagowej z jajkami


Co lubicie jeść na kolację ? Zauważyłam , że u mnie wygrywają sałatki .Najlepsza wędlina może się schować  kiedy jest jakaś sałatka . Zawsze mam schowane jakieś groszki , fasolki w puszkach . Majonez nie ma prawa sie skończyć . A zresztą  nawet jak sie skończy to co za problem ukręcić . Wykorzystuję do robienia sałatek ziemniaki , ryż czy kuskus pozostały z obiadu . Kawałki wędlin , pieczonych mięs . Zawsze coś się znajdzie z czego da sie zrobić sałatkę .
Czas : 15 minut

Składniki :

3 jajka na twardo
1 ½ szklanki krojonej fasolki szparagowej gotowanej ( ½ słoika kupnej )
3 łyżki majonezu
10 dag pokrojonego w kostkę żółtego sera
sól
pieprz mielony

Jajka obrać i pokroić w grubą kostkę .Fasolkę odcedzić .Wymieszać jajka, fasolkę , ser i majonez .Doprawić solą i pieprzem .

Brak komentarzy: