Co lubicie jeść na kolację ?
Zauważyłam , że u mnie wygrywają sałatki .Najlepsza wędlina może się schować kiedy jest jakaś sałatka . Zawsze mam schowane
jakieś groszki , fasolki w puszkach . Majonez nie ma prawa sie skończyć . A
zresztą nawet jak sie skończy to co za
problem ukręcić . Wykorzystuję do robienia sałatek ziemniaki , ryż czy kuskus
pozostały z obiadu . Kawałki wędlin , pieczonych mięs . Zawsze coś się znajdzie
z czego da sie zrobić sałatkę .
Czas : 15 minut
Składniki :
3 jajka na twardo
1 ½ szklanki krojonej fasolki
szparagowej gotowanej ( ½ słoika kupnej )
3 łyżki majonezu
10 dag pokrojonego w kostkę
żółtego sera
sól
pieprz mielony
Jajka obrać i pokroić w grubą
kostkę .Fasolkę odcedzić .Wymieszać jajka, fasolkę , ser i majonez .Doprawić
solą i pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz