Kiedyś robiłam sama ketchupy o
różnych smakach w domu i pasteryzowałam je . Teraz na 2 osoby nie opłaca mi się
to. Ale znalazłam sposób .Gotowy ketchup pikantny Pudliszek doprawiam przed
podaniem .
Czas : 5 minut
Składniki :
ketchup pikantny Pudliszki
żurawina do mięs
powidła śliwkowe
pieprz mielony
olej słonecznikowy ( odrobina
tak by łatwiej było utrzeć składniki )
Do kubeczka włożyć po kilka
łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować
.Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu
doprawić pieprzem .
1 komentarz:
Ja uwielbiam ten sos na ciepło do ryżu nawet bez żadnego mięsa. Jest po prostu mistrzowski!!!
Prześlij komentarz