sobota, 3 marca 2012

Kotlety mielone na przekąskę


Zrobiło mi się za dużo kotletów mielonych na obiad . Przypomniałam sobie , że kiedyś widziałam podobny sposób dekoracji pikantnych pulpecików. Można podawać na ciepło lub zimno .Można tak podawać kotlety mielone albo hamburgery .Moim zdaniem prezentują się ciekawie .


Czas : 10 minut

Składniki :4 małe kotlety mielone ( lub hamburgery )
                   4 kółka wycięte z żółtego sera
                   2 truskawki

Z żółtego sera wyciąć kieliszkiem 4 kółka . Położyć je na kotletach . Kotlety ułożyć na odrobinie tłuszczu na patelni , przykryć i na małym gazie ogrzewać aż ser lekko się roztopi . Na ciepłym serze ułożyć połówki truskawek ( przecięte razem z szypułką ). Podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem pieczywa i sosu tatarskiego lub dipów .

Brak komentarzy: