piątek, 16 marca 2012

Makaron ryżowy sezamowo-koperkowy


Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .


Czas : 30 minut
Składniki :
1/2  opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
2 Bulionetki drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
1/4 szklanki ziaren sezamu
szczypta kurkumy
1,5 litra wody
Zagotować wodę z kurkumą  i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper ,drugą Bulionetkę , sezam . Wymieszać aż Bulionetka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

Brak komentarzy: