Pachnąca
kiełbasa podduszona z rodzynkami w pikantnym sosie .
Czas
: 30 minut
Składniki
:
4
cienkie białe kiełbaski surowe
1/2
szklanki wywaru z parzenia kiełbasek
1
łyżka masła
1
łyżka oleju
1
cebula
pieprz
1/2
szklanki rodzynek
mielona
papryka
1
łyżka kwaśnego dżemu agrestowego ( lub chetneyu agrestowo-cebulowego )
1/4
szklanki śmietanki słodkiej
Kiełbaski
parzyć we wrzątku 15 minut. Rodzynki zalać wrzącą wodą i zostawić na 15 minut Wyjąć
. Cebulę pokroić w cienkie pół plasterki i zrumienić na oleju. Dodać masło .
Obsmażyć kiełbaski na rumiano ze wszystkich stron . Dołożyć odsączone rodzynki
, dżem ( lub chetney ) , wlać wywar i dusić na małym gazie aż sos zrobi się
gładki. Dolać śmietankę . Doprawić sos do smaku pieprzem , papryką .
Podałam
z ziemniakami z wody i sałatą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz