Doskonały
dodatek do potraw rodem z kuchni włoskiej .
Czas
: 5 minut
Składniki
:
1
pęczek natki pietruszki
3
średniej wielkości ząbki czosnku
otarta
z 1 cytryny skórka cytrynowa
szczypta
soli ( to mój wymysł - po prostu pasuje mi ta odrobina soli w smaku Gremolaty )
Umyć
natkę pietruszki , osuszyć i oberwać grubsze łodyżki . Drobno pokroić .Ząbki
czosnku oczyszczone utrzeć z odrobiną soli .Cytrynę sparzyć , wytrzeć i
drapaczkiem do skórek cytrusowych otrzeć cieniutkie paseczki . Wszystko
wymieszać .
Można
sobie ułaqtwić pracę wrzucając wszystkie składniki do malaksera i siekać kilka
minut .
Proponuję
robić bezpośrednio przed użyciem bo jak postoi to mięknie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz