Jak to zwykle z kuchnią
angielską –najpierw miałam olbrzymie opory , potem spróbowałam i stwierdziłam,
że cos w tym jest. Trzeba spróbować , a może się okazać ,że akurat taka nam
smakuje.
Czas : 15 minut
Składniki :
2 jajka
2 łyżki mleka
3 łyżki utartego sera Chedar
2 łyżki masła
pomidor
2 łyżki usiekanego szczypioru ( w zasadzie dymki )
Sos Worcestershire
Jajka roztrzepać z mlekiem i
łyżeczką sosu Worcestershire. Ser utrzeć –
dodać do masy jajecznej. Wymieszać. Pokroić pomidora i dymkę . Na patelni
rozgrzać masło , wlać masę jajeczną i usmażyć mieszając na puszystą jajecznicę
. Podawać z tostami ,pomidorem , dymką i
sosem .Każdy kropi sobie dodatkowo jajka sosem tyle ile lubi , sypie też
szczypiorem a w zasadzie dymką też wg upodobań.
* Muszę przyznać , że sos Worcestershire
w jajecznicy początkowo bardzo mnie szokował - teraz już nie .Tak jak ze
wszystkim - jak sie parę razy spróbuje to się polubi.
** Zdjęcie z archiwum ale obiecuję , ze kiedyś obudzę się
odpowiednio wcześnie i pstryknę nowe zdjęcie przy okazji smażenia takiej
jajecznicy na śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz