środa, 3 października 2012

Pieczarki faszerowane mięsem


Pomysł podpowiedział mi znajomy - zrobiłam trochę inaczej niż On.




Czas : 45 minut

Składniki :

12 kapeluszy pieczarek ( takich po 4 cm średnicy )
½ cebuli
25 dag mięsa mielonego
1 jajko
maggi w płynie
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
12 łyżeczek utartego żółtego sera

Wykręcić ogonki pieczarek z kapeluszy. Kapelusze lekko obsmażyć na 2 łyżkach oleju z obu stron .Ogonki drobno pokroić . Podsmażyć .Cebulę pokrojoną w piórka zarumienić na łyżce oleju. Wymieszać mięso, cebulę , ogonki pieczarek .Doprawić sola , pieprzem i maggi do smaku . Z mięsa zrobić 12 kulek .Nałożyć na kapelusze . Ułożyć w wysmarowanej olejem foremce do zapiekania . Piec 25 minut. Posypać łyżeczką utartego sera i zapiekać jeszcze przez 5 minut aż ser się roztopi.

Brak komentarzy: