Pomysł podpowiedział mi znajomy
- zrobiłam trochę inaczej niż On.
Czas : 45 minut
Składniki :
12 kapeluszy pieczarek ( takich
po 4 cm
średnicy )
½ cebuli
25 dag mięsa mielonego
1 jajko
maggi w płynie
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
12 łyżeczek utartego żółtego
sera
Wykręcić ogonki pieczarek z
kapeluszy. Kapelusze lekko obsmażyć na 2 łyżkach oleju z obu stron .Ogonki
drobno pokroić . Podsmażyć .Cebulę pokrojoną w piórka zarumienić na łyżce
oleju. Wymieszać mięso, cebulę , ogonki pieczarek .Doprawić sola , pieprzem i
maggi do smaku . Z mięsa zrobić 12 kulek .Nałożyć na kapelusze . Ułożyć w wysmarowanej
olejem foremce do zapiekania . Piec 25 minut. Posypać łyżeczką utartego sera i
zapiekać jeszcze przez 5 minut aż ser się roztopi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz