Można
robić specjalnie, a można wykorzystać wywar pozostały przy robieniu deseru ,,
Gruszki miodowo-lawendowe "
Czas
15 minut
Składniki
:
2
średnie gruszki
1
czubata łyżka miodu lawendowego ( może być inny )
1
saszetka herbaty lawendowej
aromat
waniliowy do smaku
2
łyżki soku z cytryny
kostki
lodu
plasterki
cytryny ( po 1 na porcję )
50
mll Ginu na 32/4 szklanki napoju gruszkowo-lawendowego
Gruszki
obrać . Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny,
aromat waniliowy i herbatkę .Zagotować i
gotować 10 minut. Wyjąć gruszki - użyć do deseru
Wywar
schłodzić w lodówce , dodać kostki lodu , Gin , plasterek cytryny na
porcję udekorować wg uznania .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz