Przygotowałam coś w rodzaju bryzolu .Z
reguły jest to płat polędwicy wołowej,
wieprzowej lub końskiej rozbity , usmażony. Ale ostatnio wpadłam na obiad do
Restauracji Nowy Chief w Szczecinie Zamówiłam Razsolnik - ogórkową rosyjską zupę rybną .Po
zupie - w karcie wpadł mi w oko Bryzol z indyka z pieczarkami . Zamówiłam .Czemu
by więc nie przygotować w podobny sposób plastrów piersi z kurczaka ?
Czas: 30 minut
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka ( bez skóry i
chrząstek )
6 pieczarek
sól do smaku
pieprz grubo mielony do smaku
3 łyżki masła do smażenia
1 łyżka oleju z pestek winogron
Pierś z kurczaka podzielić na
kawałki.
Rozklepać cieniej niż na sznycle .
Posolić i posypać pieprzem.
Pieczarki oczyścić ( jeśli trzeba
obrać ).Pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło z olejem.
Wrzucić pieczarki i usmażyć je na rumiano. Lekko posolić.
Zdjąć z patelni.
Na tłuszcz po smażeniu pieczarek
włożyć kawałki piersi kurczaka i zrumienić je z obu stron.
Podawać z zestawem surówek
,ziemniakami , obłożone usmażonymi pieczarkami.
1 komentarz:
Zapraszamy do rejestracji na http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html (u góry po prawej stronie strony KS). Od teraz przepisy będą promowane automatycznie na stronie z przekierowaniem do Waszych blogów. Wszystkie nowe przepisy będziemy zamieszczali na naszych fanpage'ach, więc zaoszczędzimy Wam roboty z podsyłaniem linków. Serdecznie zapraszamy, a w razie problemów służymy pomocą. Pozdrawiamy.
http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html
Prześlij komentarz