sobota, 23 lipca 2011

Grillowe małe ci nie co



Składniki:
  • 1 kiełbasa (podlaska)
  • 2 plasterki boczku
  • plaster melona
  • 4 plasterki cebuli
  • 1/8 czerwonej papryki
  • 1/8 żółtej papryki
  • 1/8 zielonej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka oregano
Sposób przyrządzania:
Z oliwy i przypraw zrobić pastę . Natrzeć nią kiełbasę , boczek , warzywa i melona. Zostawić w lodówce na godzinę . Rozgrzać grill elektryczny ( posmarować go uprzednio oliwą ). Położyć wszystkie składniki i piec po 10 minut z każdej strony. Podawać z musztardą , ketchupem lub dipami .

Brak komentarzy: